Säästetään energiaa yhdessä!

Etusivu » Palvelut » Energian säästö

Energiansäästö

Energiatehokas kiinteistö voi samaan aikaan olla käyttäjille miellyttävä ja toimiva ja pitää energiakustannukset kurissa. Energiatehokkuus syntyy yhteispelillä: kiinteistöstä kerätyn datan ja kiinteistönhoitajien työn yhdistelmänä. Myös kiinteistön käyttäjät voivat toiminnallaan vaikuttaa energiankulutukseen.

Taloyhtiöiden energian säästö

Lämmitys ja ilmanvaihto, toisin sanottuna kiinteistö- tai taloautomatiikka ovat taloyhtiön energiankulutuksen kokonaisuudessa erittäin keskeisessä roolissa. Jos ison asuinkiinteistön ilmanvaihto ei toimi oikein, lentää rahaa taivaan tuuliin lämpöhukan muodossa. Ja jos esimerkiksi lämmitysjärjestelmän venttiili vuotaa, valuu energiaa ja euroja yhtä lailla harakoille – joskus suuriakin määriä.

Lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien toimintakunto on hyvä tarkistaa sekä mahdollinen säätö ja huolto suorittaa jo ennen varsinaisen lämmityskauden alkua syksyllä. Talotekniikan parhaan mahdollisen toiminnan voi varmistaa jatkuvalla huoltosopimuksella.

Kiinteistöhuolto energian säästämisen apuna

Lämmitysjärjestelmän säätö tulee tehdä, jos asuntojen lämpötila on liian korkea tai matala, tai huoneistojen välillä on merkittäviä lämpötilaeroja. Myös lämmitysenergian kulutuksen ”selittämätön” kasvu antaa aiheen asian tutkimiselle. Kiinteistöautomaation ja monen muun teknisen järjestelmän tekninen käyttöikä on tyypillisesti noin 20 vuotta, eli iäkkäämmissä kiinteistöissä järjestelmän toiminnasta kannattaa varmistua, vaikkei mitään havaintoihin perustuvia ongelmia olisi ilmennytkään. Järjestelmien toimintakunnon ja oikeiden säätöjen
varmistaminen kannattaa tehdä säännöllisesti.

Kiinteistönhoitajien työnkuvaan kuuluu erilaisten ilmanvaihto- ja lämmityslaitteiden toiminnasta huolehtiminen monin eri tavoin: muun muassa suodattimien ja hihnojen vaihdot sekä laitteiden lämpökäyrien tarkkailut ovat heidän työssään arkipäivää. Lähtökohtaisesti lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien perusteellisempi säätö ja huolto eivät kuitenkaan kuulu kiinteistönhoitosopimuksen piiriin, eli se on tilattava erikseen lisäpalveluna. 

Energiansäästövinkkejä taloyhtiöille

  • Yleisten tilojen ikkunoiden ja ovien tiivistysten tarkistaminen ja korjaus
  • Vedenkulutuksen hillintä vakiopaineventtiilin avulla
  • Rikkinäisten vesikalusteiden korjaus tai vaihto uusiin
  • Yleisten tilojen ja pihavalaistuksen päivitys LED-tekniikkaan
  • Saunan todellisen käyttöasteen selvittäminen ja lämmitysaikojen optimointi sen perusteella
  • Erilaisten sulatusjärjestelmien, kuten räystäskourusulatuksen, toiminnan tarkistus
  • Yleisen kylmäkellarin käyttöasteen selvittäminen ja käytöstä poistaminen tarpeen mukaan

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot